LMRC SC/TO Quality & Reliability Techniques Quiz 1 PDF

Harikesh Yadav

LMRC SC/TO Quality & Reliability Techniques Quiz 1 PDF

1.A number of Quality Management Systems are developed with an intention of __________________

A. making the company / person stronger
B. making the company / person stronger and competitive
C. check improvement of company
D. none of these

Answer-B View Solution

2.Which of the following quality cost is classified under appraisal category

A. Preventive Maintenance
B. Scrap
C. Inspection contract
D. Warranty

Answer-C View Solution

3.What is the purpose of quality management systems

A. Improving processes, Reducing waste
B. Lowering costs, Facilitating and identifying training opportunities
C. Engaging staff, Setting organization-wide direction
D. All of these

Answer-D View Solution

4. Why is the analysis of quality costs considered as a significant management tool

A. It provides a means of determining problem areas and action priorities
B. It provides a method of assessing and monitoring the overall effectiveness of the management of quality
C. Both of these
D. None of these

Answer-C View Solution

5.Appraisal costs includes ________________.

A. verification
B. quality audits
C. inspection equipment
D. all of these

Answer-D View Solution

6.Inspection, scrap, and repair are examples of Save

A. Internal costs
B. External costs
C. Costs of dissatisfaction
D. Societal costs

Answer-A View Solution

7.A quality loss function utilizes all of the following costs except Save

A. The cost of scrap and repair
B. The cost of customer dissatisfaction
C. Inspection, warranty, and service costs
D. Sales costs

Answer-D View Solution

8.External failure costs includes ________________ Save

A. repair and servicing
B. warranty claims
C. complaints
D. all of these

Answer-D View Solution

9.The four categories of costs associated with product quality costs are Save

A. Warranty, product liability, training, and appraisal
B. External failure, internal failure, repair, and appraisal
C. External failure, internal failure, prevention, and appraisal
D. External failure, internal failure, prevention, and inspection

Answer-C View Solution

10.What do you conclude from the percentages distribution of total quality costs shown below
Prevention – 15%
Appraisal – 25%
Internal Failure – 20%
External Failure – 40%

A. There is an immediate need to spend more money in Prevention.
B. We should increase spending on Prevention and decrease that on Appraisal.
C. Appraisal costs are more than Prevention costs.
D. There is an immediate need to spend more money in Appraisal.

Answer-C View Solution

Click Here To Download PDF

TAGGED:
Share this Article
Leave a comment