General Intelligence and Reasoning 2 SSC JE ONLINE MCQ-

General Intelligence and Reasoning 2

General Intelligence and Reasoning 2

Category –SSC Online Test

Telegram-Join Us On Telegram

Attempt Free General Intelligence and Reasoning 2 Here. Read The Important SSC MCQ From Below.

Direction (1-8):  In the following questions, select the related letters/ word/ number from the given alternatives.

1).TEAM : VHNZ : : SUCH : ?

a)   FSHX

b)   FHSX

c)   SXHF

d)   HFXS

Ans. B
2).KIHJ : PNOQ : : XUPR : ?

a)   DAVX

b)   CFRP

c)   XVAD

d)   AVXD

Ans. C
General Intelligence and Reasoning 2
3).D_H : J_N : : P_T : V_Z

a)   FLRX

b)   ELSW

c)   XRLF

d)   LFXR

Ans. A

4).BY : KQ : : AZ : ?

a)   IP

b)   KP

c)   LS

d)   JR

Ans. D

5).8 : 20 : 7 : ?

a)   17

b)   20

c)   25

d)   21

Ans. A

General Intelligence and Reasoning 2

6).Body : Tonic : : Crops : ?

a)   Water

b)   Tree

c)   Root

d)   Fertilizer

Ans. D

7).Orbit : Earth : : Route : ?

a)   Hill

b)   Procession

c)   Space

d)   Plant

Ans. B
8).92 : 49 : : 28 : ?

a)   45

b)   16

c)   25

d)   36

Ans. D

General Intelligence and Reasoning 2

Directions (9,10) : From the given alternatives select the word which cannot be formed by using the letters of the
given word.
9).ALTERNATIVE

a)   EARN

b)   LATTER

c)   INNATE

d)   RAIN

Ans. C

10).FOUNDATION

a)   DONATION

b)   DATE

c)   FOOD

d)   FOUND

Ans. B