Wednesday, May 18, 2022
HomeEE ONLINE TESTElectrical Daily Quiz 8th May 2022 WBSETCL JE 14th March 2nd Shift...

Electrical Daily Quiz 8th May 2022 WBSETCL JE 14th March 2nd Shift Solution

Electrical Engineering Daily Quiz 8th May 2022 WBSETCL JE 14th March 2nd Shift Solution

Question : 1 

Which of the following is used as the string type formatted input function in C programming?

A. Puts()
B. Gets()
C. Scanf()
D. Putch()
Answer-C
Solution: Click Here
Question : 2 

A copper coil has a resistance of 20 Ω at 0 °C. Find the resistance of the coil at 25 °C. The Temperature co-efficient of copper is 0.0042 at 0 °C.

A. 22.1 Ω
B. 41 Ω
C. 20.105 Ω
D. 21.05 Ω
Answer-A
Solution: Click Here
Question : 3 

Arrange the translucent materials according to their transmission factors in descending order.

A. Opal Perspex, Reeded Perspex, Frosted glass, Clear glass
B. Frosted glass, Opal Perspex, Clear glass, Reeded Perspex
C. Reeded Perspex, Clear glass, Opal Perspex, Frosted glass
D. Clear glass, Frosted glass, Reeded Perspex, Opal Perspex
Answer-D
Solution: Click Here
Question : 4

Which of the following is true for gravity control as a controlling force for measuring instruments?

A. Since deflection is directly proportional to the current it has a uniform scale.
B. It can be used only in vertically mounted instruments.
C. It is dependent of temp variations.
D. The instrument need not be levelled.
Answer-B
Solution: Click Here
Question : 5

Which of the following statements is NOT true for the Carnot’s engine?

A. The cylinder is fitted with friction less piston
B. The cylinder has a perfectly conducting bottom
C. The cylinder is fitted with non-conducting piston
D. The cylinder has perfectly heat conducting walls
Answer-D
Solution: Click Here
Question : 6

Which of the following statements is NOT true pertaining to the skin effect in the AC transmission line?

A. The skin effect is negligible when the Conductor diameter is small (< 1cm).
B. The skin effect is negligible when the supply frequency is low (< 50 Hz).
C. The skin effect depends on the nature of the material of the conductor.
D. The skin effect is less for the solid conductor than the stranded conductor.
Answer-D
Solution: Click Here
Question : 7

Which type of grounding system has the neutral point of a 3-phase system directly connected to earth through a wire of negligible resistance and reactance?

A. Reactance grounding
B. Resonant grounding
C. Resistance grounding
D. Solid grounding
Answer-D
Solution: Click Here
Question : 8

What does the above symbol represent in Ladder logic diagram for PLC?

A. End
B. Normally close contact
C. Normally open contact
D. Output energizes
Answer-D
Solution: Click Here
Question : 9

Which of the following statement is NOT true for HVDC transmission?

A. The DC voltage cannot be stepped up for transmission of power at high voltages
B. The high voltage DC transmission is affected by the dielectric losses
C. The high voltage DC transmission is affected by the dielectric losses
D. Electric power cannot be generated at high DC voltage due to commutation problems
Answer-B
Solution: Click Here
Question : 10

At what interval should the dew point of SF6 be checked for the SF6 circuit breaker?

A. 6 months
B. 1 year
C. 3 years
D. 2 years
Answer-C
Solution: Click Here
Follow Us

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here