Wednesday, May 18, 2022
HomeEE ONLINE TESTElectrical Daily Quiz 5th May 2022 WBSETCL JE 14th March 2nd Shift...

Electrical Daily Quiz 5th May 2022 WBSETCL JE 14th March 2nd Shift Solution

Electrical Engineering Daily Quiz 5th May 2022 WBSETCL JE 14th March 2nd Shift Solution

Question : 1 

A stepper motor has a step angle of 2.5°. Determine the resolution.

A. 144 steps/revolution
B. 36 steps/revolution
C. 72 steps/revolution
D. 108 steps/revolution
Answer-A
Solution: Click Here
Question : 2 

Identify the diode given in the above figure

A. Varactor diode
B. Tunnel diode
C. Zener diode
D. Schottky diode
Answer-B
Solution: Click Here
Question : 3 

How much voltage is applied to the insulator during the puncture voltage test of insulators?

A. Voltage of 1.3 times of flash over voltage
B. Voltage of 1.7 times of flash over voltage
C. Voltage of 1.5 times of flash over voltage
D. Voltage of 1.2 times of flash over voltage
Answer-B
Solution: Click Here
Question : 4 

What is the relation between α and β for a common emitter transistor?

A.
B.
C.
D.
Answer-B
Solution: Click Here
Question : 5

Which of the following statements is NOT true for pertaining to the pointer in C programming?

A. A pointer variable can be assigned the address of an ordinary variable
B. A pointer variable cannot be assigned a null (zero) value.
C. A pointer variable can be assigned to address of another variable
D. An integer quantity can be added to or subtracted from a pointer variable
Answer-B
Solution: Click Here
Question : 6 

Which of the following signals in 8085 microprocessors describes that it is a non-maskable interrupt and has the highest priority?

A. INT
B. INTR
C. RST
D. TRAP
Answer-D
Solution: Click Here
Question : 6 

Where should the ELCB be located to protect the whole installation?

A. Outside the entry gate
B. Near the heavy consumer device
C. Near the main board
D. Near the earthing point
Answer-C
Solution: Click Here
Question : 8 

What are the four terminals in a 4-point DC motor starter?

A. A+, A−, F and L
B. A, F, L, O
C. A, F+, F− and L
D. A, F, L+ and L−
Answer-D
Solution: Click Here
Question : 9 

What should be the cross section of the earth continuity conductor?

A. Should not be either less than 2.9 mm2 or same of the installation conductor size.
B. Should not be either less than 1.9 mm2 or half of the installation conductor size.
C. Should not be either less than 2.9 mm2 or half of the installation conductor size.
D. Should not be either less than 1.9 mm2 or same of the installation conductor size.
Answer-C
Solution: Click Here
Question : 10

Which of the following is true for the shaded pole induction motor?

A. Highly economical
B. High power factor
C. Very high starting torque
D. Vary high efficiency
Answer-A
Solution: Click Here
Follow Us

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here